wellnesswebaruhaz.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!

Gombából készült
Ganodermából gombából előállított készítmények
Hagyományosan a pecsétviaszgomba kalapját és termőtestét együttesen használják. Ebből szárítmányt, őrleményt, folyékony és száraz extraktumot, kivonatot állítanak elő. Ma már a korszerű termesztési lehetőségek ellenére a különböző cégek által előállított Ganoderma termékek minősége nem azonos. Ennek ellenére évről-évre nő a pecsétviaszgombából előállított és forgalmazott késztermékek száma. Fontos, hogy vásárlás előtt ellenőrizzük a minőséget. Nézzük meg, hogy mekkora a spóraszám az adott Ganoderma készítményben, egyáltalán honnan származik, melyik ellenőrző szerv végezte a forgalomba helyezési vizsgálatokat stb..

A Ganoderma termékeket a hagyományos feldolgozási mód alapján gyártják, azaz a teljes gombából extraktumot (kivonatot), majd ebből végterméket állítanak elő. Az eljárás lényege, hogy a betakarított pecsétviaszgombát kis szeletekre aprítják, majd két órán keresztül forralják. Ezt a műveletet még háromszor ismétlik meg azért, hogy a lehető legtöbb hatóanyagot nyerjék ki belőle. A kivonatot alacsony hőmérsékleten és vákuum alatt koncentrálják, majd korszerű porlasztva szárító berendezésekben porrá alakítás után, kapszulázzák.

Ganoderma spórakészítmények
A Ganoderma lucidum gomba gyógyhatására vonatkozó ismeretek bővülésével a biológiailag aktív anyagot legnagyobb mennyiségben tartalmazó szerv, a spóra felhasználása került az érdeklődés középpontjába. Érése során a pecsétviaszgomba a levegőben a legkisebb légmozgással is könnyen tovaszálló spórák millióit termeli. A spórák, ezek az apró szaporítószervek, éréskor szinte ködszerűen, lebegve veszik körül a gomba termőtestét. Maga a spóra szabad szemmel nem, csak erős nagyítású mikroszkópban látható. A spórát két kemény spórafal, a sporoderma takarja. A Ganoderma spórák csírázása természetes körülmények között rendkívül lassú és a csírázási százalék alacsony. Még optimális csírázási feltételek között is legalább 24-48 órára van szükség a csírázás, 72 óra a gombafonalak megjelenéséhez és a csírázási százalék is mindössze 3-15 % körüli. A Ganoderma gomba spórája, mint a szaporítószervek általában, koncentráltan tartalmazza a biológiailag aktív anyagokat. Viszont a spórák fala többrétegű és rendkívül kemény. A spórafal feltörésére két hatékony módszer is ismeretes. Az egyszerűbb, elsősorban fizikai eljáráson alapuló módszer, a spórafal mechanikus feltörése. A gomba biológiai sajátosságainak megismerése vezetett a spóracsíráztatáson alapuló biológiai spórafal feltörési eljárás kidolgozásához. Mindkét módszer alkalmas arra, hogy a spórában felhalmozott biológiailag aktív anyagok szervezetünkben felszívódjanak. A mechanikus eljárással előállított, 70%-os spóratartalmú, a Biokontroll által minősített bio Ganoderma őrlemény megbízható magyarországi biotermelőtől származik és folyamatosan ellenőrzött.
 
 A bio Ganoderma őrlemény (70%-os spóratartalommal) felhasználásának előnyei a gombatestből előállított termékekkel szemben
- A spóra a gomba többi szervénél koncentráltabb formában tartalmazza a biológiailag aktív anyagokat, amelyek közül több csak a spórában található meg (pl.ganosporin sav).
- A bio Ganoderma őrlemény garantáltan biotermesztésből származik, s így minősége stabil, biztosan nem tartalmaz az egészségünk számára ártalmas adalékanyagokat, vegyszermaradványokat.
- A gomba őrlemény előállítása bio minősítésű üzemi körülmények között folyik, ahol a kiinduló és végtermék minősége egyaránt ellenőrzött.
- A bio Ganoderma őrlemény felhasználása egyszerű, a hatóanyagok felszívódása garantált.

Bevásárlókosár

Hírlevél


0.1049 mp


   Jogi nyilatkozat    Vásárlási tudnivalók