wellnesswebaruhaz webáruház, webshop

webáruház felső lábléc
webáruház négyzet fájl

Kereső

Akciós termékek

wellnesswebaruhaz 00016
SPA Spray víztisztító zuhanyfej KDF vízszűrővel

bruttó 37.500 Ft
AKCIÓ! - 31%
bruttó 25.900 Ft

További akciós termékek

Termék ajánló

Noni,egészséggyümölcse
Noni (Morinda citrifolia), az egészség gyümölcse
 
A Noni gyógynövényt a Csendes-óceáni szigetek lakói már évezredek óta használják gyógyítási célokra. A Noniból készült 100%-os gyümölcslé a szervezet tisztítására, méregtelenítésére, betegségek legyőzésére, megelőzésére ajánlott. A Noni gyümölcs préselt levét nagyon sokan fogyasztják minden nap, mivel bizonyítottan véd a különféle fertőzések ellen az immunrendszer erősítésével, így megelőzhető nagyon sokféle betegség kialakulása. Segíti az emésztést. Jótékony hatású bedörzsölésre és fájdalomcsillapításra is. Figyelemre méltó eredményeket lehet elérni az allergia, ízületi gyulladás, zúzódások, enyhe depresszió, cukorbetegség, emésztési zavarok, magas vérnyomás, menstruációs görcsök, égési sérülések, szellemi aktivitás, migrén, alvászavarok, stressz, parazita fertőzés, daganatos betegségek kezelésénél. A Nonit az egészség gyümölcsét, már több mint kétezer éve használják az Óceánia gyógyítói gyógyszerként főleg belső tisztításra, egészség-tonikumként, emésztést segítő szerként, kisebb sérülések gyógyítására és fájdalomcsillapításra.
 
Japánban az 1970-es években kapszula formájában hozták forgalomba a Noniból kivont hatóanyagokat. Így viszont a tápanyagok 80%-át elveszítették. További vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak amerikai, táplálkozástudománnyal foglalkozó tudósok, hogy feldolgozás során a Noni hatóanyagait gyümölcslé vagy gyümölcspüré formájában tudják megőrizni.

A Noni gyümölcs magja és gyümölcshúsa kiváló alkaloid forrás, de találhatóak benne poliszaharidok, scopoletin, vitaminok és ásványi anyagok egyaránt. A fehérjéket felépítő aminosavak közül sok esszenciális aminosav, amiket a szervezet nem képes előállítani, viszont szükséges az egészséghez. A Noni gyümölcsben lévő ásványi anyagok (nátrium, kálium, vas, mangán, magnézium) hozzájárulnak a szervezet napi ásványianyag-szükségletének biztosításához. A szervezet egészséges működését segíti a Noni magas vitamintartalma. Más, antioxidáns hatású vegyületeket is tartalmaz, amelyek elősegítik sejtjeink védelmét a szabad gyökök egyes károsító hatásai ellen.

A Noni egyik legfontosabb alkotóeleme a proxeronin nevű óriásmolekula. A proxeroninből a szervezet a májban xeronint állít elő, amely számos élettani folyamat fontos részét képezi. Enzimek alkotórésze, hatékony sejttámogató, valamint támogatja az immun- és hormonrendszer egészséges működését is. A xeronin segíti a szervezet gyulladásgátló folyamatait, fokozza a szervezet ellenálló képességét a baktériumokkal és a vírusokkal szemben. Számos, különösen a rák területén végzett kutatás eredménye arra utal, hogy a xeronin erősíti az immunrendszert, szabályozza a sejtműködést és regenerálja a sérült sejteket. Sok minden növelheti a szervezet xeroninszükségletét. Napjainkban főleg a stressz és a folyamatos fokozott szellemi és fizikai terhelésnek köszönhetően van szükségünk több xeroninra. Bizonyos mennyiségű proxeronint a mindennapi táplálékainkkal is magunkhoz veszünk, de a Noni különösen nagy mennyiségben tartalmazza ezt az óriásmulekulát.

A Noni damnacanthal hatóanyag tartalma szabályozza a sejtosztódás folyamatát. A sejtek burjánzásának meggátolásával daganatellenes hatása lehet. A Noni adaptogénként fejti ki gyógyító hatását, azaz specifikus komponensei oda jutnak el a szervezetben, ahol a sejtek abnormálisan működnek. A 100%-os Noni gyümölcslevet éppen az teszi rendkívül ígéretes jótékony hatású készítménnyé, hogy hatóanyagai alapvetően sejtszinten működnek.

A Noniban található scopoletin a tobozmirigy működését segíti. Növeli szervezetünkben a szerotonin és melatonin termelést, ezzel jótékonyan csillapítja a hangulati hullámzást, szabályozza az alvási ciklust. A scopoletin izomgörcsoldó hatása az artériák elernyedéséhez vezet, ezzel csökken a stresszreakció hevessége, az idegi feszültség következtében fellépő magas vérnyomás. A Noni lé fogyasztása a nitrogén-oxid (NO)termelésnek köszönhetően csökkenti a vérrögképződés lehetőségét, a szívinfarktus és az agyi érkatasztrófa (stroke) kockázatát.

Az érett Noni gyümölcsöket kézzel szüretelik, lemossák és hordókba gyűjtik. A Noni leve ebben a szakaszban természetes módon, saját súlyától préselődik ki. Sokféle Noniból készült gyümölcslé van forgalomban, viszont 100%-os tisztaságú, frissen préselt adalékanyagok nélküli Noni lé kevés. A hatalmas kínálatban találhatunk olyat, amelyet gyümölcskoncentrátumból higítottak és olyat is, amelyet porból készítettek. A 100%-osan tiszta Noni gyümölcslé íze és illata jellegzetes, nem édes. 


100% gyümölcstartalmú, bio minősítésű Noni lé, amely nem tartalmaz adalékanyagokat.
 

Bevásárlókosár

Hírlevél
Webáruház

0.0547 mp


webáruház négyzet fájlwebáruház négyzet fájl
   Jogi nyilatkozat    Vásárlási tudnivalók
lábléc